Compartir

Segons informa el Col·legi Oficial d’Administradors de Finques de Girona, el Tribunal Constitucional ha dictat una sentència de data 28 de gener del 2021, que anul·la determinats aspectes dels Decrets llei de la Generalitat de Catalunya, 17/2019 i 1/2020. Els preceptes anul·lats afecten principalment als grans tenidors d’habitatge i a la obligació de facilitar lloguer social.

 

Fent clic aquí podreu accedir a un breu resum de la sentència que ha preparat el Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona i Lleida.

Destaquem el següents efectes de la sentència que comentem:
  • El Tribunal Constitucional declara la inconstitucionalitat per entendre que la normativa ha estat disposada per un decret llei del Govern quan en tot cas ho hauria d’haver estat per una llei del Parlament de Catalunya. Aquest fet deixa oberta la possibilitat de que el nou Parlament que surti de les eleccions del 14 de febrer ho torni a regular novament.
  • La sentència del Constitucional deixa sense efecte la regulació per part de la Generalitat dels nous supòsits en que cal oferir lloguer social i la pròrroga obligatòria del contracte d’arrendament d’habitatge quan l’arrendatari tingui dret al lloguer social.
  • Continua vigent la definició de gran tenidor que ha fet la Generalitat (Persones físiques i jurídiques que siguin titulars de més de 15 habitatges).
  • Continua vigent la definició d’habitatge buit que ha fet la Generalitat, que inclou casos es que l’habitatge ha estat ocupat.
  • Continua vigent l’index de referència del preu del lloguer que estableix preus màxim de renda en poblacions en que falta habitatge de lloguer.
  • Continua vigent la obligació de reservar sòl per construir habitatges de protecció oficial en el planejament del sòl urbà consolidat.

Som Administradors de Finques i Agents de la Propietat Immobiliària. Consulteu-nos sense compromís trucant al 972 208 258, o per correu electrònic adreçat a info@rm-assessors.cat.

"*" señala los campos obligatorios

Compartir

Scroll al inicio
Abrir chat
¿Necesita ayuda?
RM Assessors