Compartir

 

El Tribunal Suprem, en la seva sentència del 13 de febrer de 2018, introdueix importants canvis en la interpretació que fins ara es realitzava sobre l’aplicació efectiva de les llicències retribuïdes (els permisos de matrimoni, naixement i defunció), ja que fins ara, excepte en alguns casos, el còmput començava a comptar l’endemà de l’esdeveniment del fet que donava origen als dies de permís retribuït, tant si era laborable com festiu. Per contra, la sentència que comentem estableix clarament que els permisos retribuïts per matrimoni (15 dies) i per naixement d’un fill o per defunció d’un familiar (dos dies) s’han de començar a computar a partir de la primera jornada laborable que segueixi al fet que el motiva.

Així, si un treballador té un fill un dissabte, i aquest cap de setmana no treballava per descans setmanal, el seu permís de dos dies pel naixement de fill no començaria a comptar fins al dilluns, que és quan s’hauria d’haver incorporat a la feina.

En cap cas la doctrina sembla aplicable a vacances, dies compensatoris per excés de jornada, IT, maternitat, paternitat o qualsevol altra suspensió de la relació laboral, o en aquells casos en els quals el conveni especifiqui aquesta qüestió. No obstant això, els tribunals amb tota probabilitat seguiran a partir d’ara el criteri del TS, ja que una gran part dels convenis no regulen res sobre quan s’han d’iniciar aquests permisos retribuïts.

 

Som assessors laborals i de la Seguretat Social. Consulteu-nos sense compromís trucant al 972 426 083, o per correu electrònic adreçat a les nostres assessotes: rosaclara@rm-assessors.cat, o, montsepla@rm-assessors.cat

"*" indicates required fields

Compartir

Desplaça cap amunt
Obrir xat
Neccesita ajuda?
RM Assessors